Recomandare film: Her (2013)

movie_herDupă ce Transcendce m-a dezamăgit total, am fost foarte sceptic cu privire la fimul Her.

Deși cele două titluri tratează teme similare, „Her” o face de o mie de ori mai bine și pune accentul pe poveste și pe frământările personajelor și absolut de loc pe efectele speciale. Lucru care mi-a plăcut!

Din punct de vedere științific și tehnologic „Her” are mari probleme care m-au deranjat inițial: ce baterie avea telefonul ăla care mergea non-stop? sau ce fel de computer era necesar pentru a susține acel sistem de operare? Dar cea mai mare problemă a fost când se anunță inteligența artificială ca și când ai spune că azi la micul dejun avem cereale cu lapte! Aici Johny Deep a făcut o treabă mult mai bună, acordândui o importanță majoră, necesară acestui eveniment!

Dar am uitat de toate aceste probleme până la sfârșit, pentru că Samantha (sistemul de operare inteligent) se dovestește a fi cu adevărat super deștept și conștient și urmează cursul „normal” pentru o ființă înzestrată cu super-inteligență, spre deosebire de Transcendence care eșuează lamentabil să impresioneze.

Lăsând deci tehnologia la o parte, „Her” explorează iubirea, relațiile interumane și limitele lor. Te face să meditezi adânc la natura sentimentelor și emoțiilor și ce le face să fie reale și autentice. Finalul este unul care curge natural din poveste și reprezintă poate o viziune în viitorul nostru ca oameni.

Mi-a plăcut să-l văd pe Comodus într-un rol unde nu omoară pe nimeni, i s-a potrivit, deși parcă mă așteptam să lovească pe careva dintr-un moment în altul :D.

Acestea fiind zise, dacă a înțeles cineva ce era cu acele scrisori atât de importante în tot filmul, să îmi spună și mie, că eu nu am înțeles. Erau scrisori „autentice scrise de mână” dictate de un străin? Tocmai pentru a accentua problema autenticității emoțiilor transmise? Sau ce făcea acest scriitor acolo la serviciul lui de zi cu zi?

 

4 păreri la “Recomandare film: Her (2013)

 1. Sis

  Deci.. fara deci! Eu am inteles ca intr-o lume asa evoluata tehnologic, exista aceste servicii de ”love letter„ platite, ca orice serviciu… Meaning… platesti pe cineva sa scrie scrisori frumoase, daca tu nu esti in stare… zi ca nu e cool? …

  Răspunde
  1. Ilie Pandia Autor articol

   Nu e cam prostie?! 😀

   De asta nu-mi place mie Craciunul și Paștele, pentru că dăm banii la Orange și Vodafone să trimitem texte fără nici o semnificație.

   Răspunde
 2. Ela

  Dar chiar ca Transcendce a fost o dezamagire. Oricum, ma bucur ca totusi au aratat in el cum oamenii erau cei care ucideau din frica de necunoscut.

  Pe Her l-am vazut mai demult, legat de scrisori imi amintesc vag, dar cred ca era asa o chestie ca pe Fiverr, nu ai un skill si apelezi la cineva pentru asta, ca job ma refer. Cred ca de fapt rolul lor era sa ne ajute sa ne cream o impresie anume Joaquin. Sa il vedem ca pe un om cu sentimente, cu o intelegere profunda a lucrurilor. (Ca si Comodus nu l-am vazut dar mi-l amintesc de cand avea sau intrepreta o depresie grava, si mi s-a parut ca rolul din Her i s-a potrivit f bine :D)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *