Dragoste adevărată și prietenie adevărată

Trecem prin viață și credem că am iubit sau că avem prieteni apropiați, până într-o zi când îți dai seama că ai întâlnit acea persoană care îți arată cât de mult te-ai înșelat.

De multe ori, relațiile de prietenie sunt niște concursuri de popularitate sau încercarea disperată de a face parte dintr-un grup, chiar dacă membri gruplui nu te cunosc defapt.

Este scenariul deja clasic, prezentat în filmele „americane” și din păcate tot mai prezent în școli și chiar și la servici uneori: ești popular sau nu exiști!

Desigur cu un astfel de grup îți umpli timpul, mai ieși din casă și poate te mai și distrezi din când în când, dar trebuie mereu să fi persoana care „prietenii tăi” se așteaptă să fi.

Această experiență te lasă obosit, „gol” și trist. Înăutrul tău, acolo unde nu te poți minți, e foarte clar că trăiești o mare farsă.

Un fenomen similar se petrece și în relațiile de cuplu, unde avem ciudata idee că „a iubi” pe cineva înseamnă să-i faci pe plac, lucru care în curând se transformă în „a-i satisface toate mofturile”.

Dai din gură, bârfești, spui poante… dar comunicare nu există. Când se lasă tăcerea, simți nevoia să spui ceva, pentru că altfel devine tot mai evident că te afli lângă un străin.

Dar asta e viața, nu? Și câștigă cei care se pot preface cel mai mult timp…

Ei bine, nu!

Dacă ești norocos, se întâmplă să întâlnești pe cineva alături de care să poți fi tu însuți. Întâlnești pe cineva care te acceptă în totalitate. Te acceptă chiar și când tu însuți ai probleme în a te accepta așa cum ești…

Și nu vorbesc aici de acceptarea „măștii politicoase”, a hainelor și a zâmbetului „de petrecere”. Vorbesc de acceptarea totală, care include și „the dark side.. the not-so-glamorous side…” pe care foarte puțini o cunosc sau intuiesc că există.

Când găsești o astfel de persoană începi să înțelegi mai bine de ce uneori este nevoie să pui calificativul „adevărată” după „prietenie” sau „dragoste”.

Cu o astfel de persoană… you get to go „behind desire” 🙂

O părere la “Dragoste adevărată și prietenie adevărată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *