Contagion – filmul – un nou atac asupra presei alternative

Presa alternativă este presa „ne-oficială”. Sunt știrile de pe „web”, raportate de bloggeri, de reporteri independenți și în general de oameni care nu trebuie să dea explicații unui grup de management sau de investitori, sau care nu se tem că își vor pierde slujba dacă abordează niște subiecte mai incomode.

Avantajul presei alternative este că îți oferă un alt punct de vedere, uneori mult mai bine documentat și nu atât de cenzurat/editat ca „ce vedem la știri”. Și spre deosebire de programele de știri, în cazul presei alternative, tu ești cel care decide ce anume te interesează, ce nu, și ce format de prezentare îți convine cel mai mult.

Contagion. Deși mi-am propus că nu o să mă duc să-l văd pentru că mă așteptam să fie un film de propagandă, nu m-am putut abține. Filmul este o mare pierdere de vreme (cam o oră și 45 de minute), dar a oferit o perspectivă interesantă, chiar dacă, în opinia mea, falsă.

Nu citi mai departe dacă vrei să vezi filmul.

Mesajul și povestea principală au fost:

– vaccinurile sunt bune pentru sănătate. (inocularea cu un virus mort nu a funcționat, dar un cea cu un virus viu, slăbit, a fost soluția)
– CDC (centrul de prevenire a bolilor infecțioase) și WHO (Organizația mondială a Sănătății) au întodeauna interesul tău în vedere
– FEMA (Agenția de management a situațiilor de urgență) este aici să te ajute dacă va fi nevoie
– monstrele de viruși sunt păstrate „în condiții de siguranță” (poate mai avem nevoie de ele pe viitor?)
– în situații de criză teme-te de vecinii tăi, cumpără-ți o armă, trăiește izolat. Toată lumea vrea să te fure sau să te omoare
– stocul de vaccinuri este limitat, prin urmare se va trage la sorți cine va fi vaccinat și cine nu. (asta dacă nu cunoști pe cine trebuie)
– nu este recomandabil să ai încredere în presa alternativă, dacă aceasta recomandă împotriva vaccinării. Dacă totuși ai, ești un „adept nebun!”
– Gripa porcină și N1H1 au fost o mare aiureală… dar hei… mai bine să fie aiureală decât să ne îmbolnăvim.

Pe lângă firul principal al filmului este un blogger: Alan Krumwiede. Un tip aproape nebun și cu o problemă dentară, are de transmis următorul mesaj:

– vaccinurile pot cauza autism
– pestele poate fi poluat cu mercur
– guvernul nu este întotdeauna sincer când raportează populației ce se întâmplă
– cei care fac vaccinurile sunt și cei care le testează, deci au tot interesul ca testul să fie pozitiv
– CDC și WHO sunt mână în mână cu marile companii farmaceutice
– presa scrisă a murit sau e pe moarte.

Alan este prezentat ca fiind un reporter agresiv, în căutare de succes online și de foarte mulți bani. Concluziile și mesajul lui sunt prezentate ca evident nebunești și hilare. Alternativa lui pentru vaccinare se dovedește a fi o farsă cu care Alan se îmbogățește. Este arestat spre final, dar „cei 12 milioane de cititori la fel de nebuni ca și el” îl scot pe cauțiune. Alan continuă să filmeze și să raporteze despre forțele armate care au venit să prevină epidemia.

Recunosc, nu sunt de profesie medicală, dar am citit suficient despre vaccinare și am mari mari dubii. Înțeleg perfect că nu sunt „calificat” să emit verdicte cu privire la vaccinare, dar totodată și eu sunt în stare să citesc și să gândesc, ca și personalul medica, și sunt niște întrebări care au nevoie de răspuns.

Totodată, nu sunt împotriva vaccinării, ci sunt pro libertății de alege dacă vreau să mă vaccinez sau nu. Vreau să mi se permită să-mi asum acest risc. Cei care cred că vaccinul ajută, sunt deasemenea liberi să se vaccineze. Cuvântul cheie este: liber. Iar scuza că un copil nevaccinat, va cauza o epidemie într-o populație vaccinată, face de râs atât vaccinul cât și așa zisa imunitate pe care ți-o oferă. Deci nu are logică.

 Aș vrea să adaug că sunt oameni în CDC și WHO care mută munți, pentru ai ajuta pe alții și pentru a promova sănatatea.

La fel, recunosc că în presa alternativă chiar sunt și oameni nebuni și șarlatani care vor să-ți vândă un produs nefolositor.

Prin urmare nu te lăsa păcălit de un film ca Contagion. Lucrurile nu sunt chiar așa de alb și negru, cum sunt prezentate. Cei din presa alternativă nu sunt toți nebuni, iar reportajele oficiale nu sunt neapărat și adevărate.

2 păreri la “Contagion – filmul – un nou atac asupra presei alternative

 1. Bluedrop

  Dacă ai 2-3 copii nevaccinați și moare unul dintre ei, ești destituit din drepturile de părinte și ți se iau ceilalți copii pentru că i-ai permis unuia să moară. Asta e motivația adevărată a vaccinării obligatorii, nu frica de epidemie.

  Naiba știe… și să aibă dreptate și să te uiți neputincios la copilul tău schingiut că nu l-ai vaccinat sună ca un prospect nebunesc…

  Răspunde
 2. Ilie

  Și dacă copilul moare în urma vaccinului cine e destituit din drepturi :)?

  Și cine îmi dă copilul înapoi?

  De ce companiile farmaceutice care fac vaccinurile au imunitate legala în caz de deces al copilului?

  Copilul meu schingiuit? Pai cine-l schigiuie? Dacă bolile au fost elimitate de aceste vaccinuri minunate, și eu sunt vaccinat…?

  Plus că sunt multe alte metode de fortificare a sistemului imunitar decât injectatul de viruși în sânge.

  „Ia mamă o gură de otravă… dacă îti trece, ești puternic… dacă nu asta e… mai încercăm și cu altu.”

  Mie mi se pare un caz de.. „Hei, cum să vindem produsul ăsta?”… „Hm.. hai să-l facem obligatoriu!”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *